Galicia ten
unha tradición gastronómica dunha enorme relevancia e variedade, ao ser un
dos aspectos de maior calado na cultura e sociedade galegas.
Na sociedade
galega, a pesar dos modernos hábitos globalizados, é moi valorado o comer en
compañÃa, sendo habitual ver como varios amigos reúnense para compartir mesa e
mantel, aÃnda nas cotiás xornadas laborais. O receso que na xornada faise para
a comida adoita prolongarse máis que noutros lugares, o cal non deixa de ser
propiciado polo demorado horario ata o que goza da luz solar ao ser o extremo
occidental de Europa pero manter o mesmo fuso horario que o resto do seu
entorno.
Os platos
máis tÃpicos de Galicia son:
✤O caldo galego:
Éste plato es mucho más comido en el invierno
porque es un plato que se sirve muy caliente, no contiene muchas grasas
saturadas por lo que no es malo a la salud y se puede tomar sin ningun
problema. Se asefura que está mucho más rico al dia siguiente de cocinarlo. Es
el plato más tipico de Galicia.
✤Polvo á feira:
Chámase asà poque antigamente era
tradición facelo en feiras de comercio de gando. É un prato moi sinxelo de
preparar xa que só é polbo cocido con cachelos (patacas cocidas), é un prato
que se adoita servir nun prato de madeira e se condimenta con pemento (picante
ou doce, ao gusto) e aceite.
✤Cocido galego:
Os seus "ingredientes" máis
tipicos son, principalmente, carne ( lacón, costela, cachola(cabeza), orella,
pancenta e morro), hortalizas (a máis usada para este palto son os grelos).
Hoxe en dÃa en moitos sitios tómano con garavanzos.
✤ Callos con garavanzos ou á galega:
Os callos é un dos pratos máis populares
gellegos; para realizalos necesÃtanse garavanzos, chourizo, a tripa da vaca e a
pata do mesmo animal, esta última carne distÃnguese porque é máis gelatinosa, e
se condimenta, xeralmente, con pemento picante.
Fonte de información: https://es.wikipedia.org/wiki/Gastronom%C3%ADa_de_Galicia
A miña opinión:
Personalmente a min gustanme todos os platos menos o caldo... pero se estas con moito frÃo ou enfermo é un plato recomendado para calentar o corpo.
Fonte de información: https://es.wikipedia.org/wiki/Gastronom%C3%ADa_de_Galicia
A miña opinión:
Personalmente a min gustanme todos os platos menos o caldo... pero se estas con moito frÃo ou enfermo é un plato recomendado para calentar o corpo.
Ningún comentario:
Publicar un comentario