venres, 10 de xaneiro de 2020

Gastronomía galega


Galicia ten unha tradición gastronómica dunha enorme relevancia e variedade, ao ser un dos aspectos de maior calado na cultura e sociedade galegas.

Na sociedade galega, a pesar dos modernos hábitos globalizados, é moi valorado o comer en compañía, sendo habitual ver como varios amigos reúnense para compartir mesa e mantel, aínda nas cotiás xornadas laborais. O receso que na xornada faise para a comida adoita prolongarse máis que noutros lugares, o cal non deixa de ser propiciado polo demorado horario ata o que goza da luz solar ao ser o extremo occidental de Europa pero manter o mesmo fuso horario que o resto do seu entorno.

Os platos máis típicos de Galicia son:




         O caldo galego:
Éste plato es mucho más comido en el invierno porque es un plato que se sirve muy caliente, no contiene muchas grasas saturadas por lo que no es malo a la salud y se puede tomar sin ningun problema. Se asefura que está mucho más rico al dia siguiente de cocinarlo. Es el plato más tipico de Galicia.

     

     Polvo á feira:
Chámase así poque antigamente era tradición facelo en feiras de comercio de gando. É un prato moi sinxelo de preparar xa que só é polbo cocido con cachelos (patacas cocidas), é un prato que se adoita servir nun prato de madeira e se condimenta con pemento (picante ou doce, ao gusto) e aceite.



 




     ✤Cocido galego:

Os seus "ingredientes" máis tipicos son, principalmente, carne ( lacón, costela, cachola(cabeza), orella, pancenta e morro), hortalizas (a máis usada para este palto son os grelos). Hoxe en día en moitos sitios tómano con garavanzos.
 
 
 



     ✤ Callos con garavanzos ou á galega:
Os callos é un dos pratos máis populares gellegos; para realizalos necesítanse garavanzos, chourizo, a tripa da vaca e a pata do mesmo animal, esta última carne distínguese porque é máis gelatinosa, e se condimenta, xeralmente, con pemento picante.


Fonte de información: https://es.wikipedia.org/wiki/Gastronom%C3%ADa_de_Galicia



A miña opinión:

Personalmente a min gustanme todos os platos menos o caldo... pero se estas con moito frío ou enfermo é un plato recomendado para calentar o corpo.
 

Ningún comentario:

Publicar un comentario

Video de confirmación.